محل تبلیغات شما

مقدمه: در عملیات جذب سطحی انتقال یک جز از فاز گاز یا مایع به سطح جامد صورت می گیرد از کاربرد های این فرایند می توان به تصفیه روغن های صنعتی ی خوراکی و یا حذف الاینده از هوا و یا مخلوط گاز های دیگر اشاره کرد. واژه ی جذب سطحی برای تشریح این حقیقت به کار می رود که غلظت مولکول های جذب شده در سطح تماس جامد بیشتر از فاز گاز یا محلول است. در عمل جذب سطحی نیروهای مختلفی اععم از فیزیکی و شیمیایی موثرند و مقدار آن بستگی به طبیعت ماده جذب شده و جسم جاذب دارد و به این دلیل می توان مثلا ماده ای را که در یک مخلوط وجود دارد را جدا نمود.

تئوری آزمایش:مکانیسم های اصلی جذب سطحی:۱. جذب فیزیکی ۲. جذب شیمیایی ۳.جذب الکتریکی

پدیده جذب به دو دسته تقسیم میشود: ۱.جذب سطحی۲.جذب همراه با پیوند شیمیایی

مطالبی در مورد استیک اسید: ترکیب آلی با فرمول ch3cooh یکی از مهم ترین ترکیبات کربوکسیلیک اسیدها میباشد نام های دیگر استیک اسید عبارتند از :اتانوئیک اسید،لاکتیک اسید گلاسیلو اتیل اسید این ترکیب مایع ایی بی رنگ با بوی شبیه به سرکه یباشد که قدرت خورندگی بالایی دارد.نقطه جوش آن ۱۱۷/۹ درجه سانتی گراد می باشد و به دو صورت مصنوعی و طبیعی تولید می شود. امروزه استیک اسید از واکنش بین متانول،کربن منو اکسید توسط کاتالیست رودیوم_یون ید مونسانتو تولید میشود.

کاربرد ها: ۱. تولید ترکیبات شیمیایی ۲. خالص سازی ترکیبات عالی ۳. استفاده در پزشکی ۴. به عنوان مواد افزودنی در صنایع غذایی ۵. تولید جوهر نمک ۶. صنعت عطر

وسایل مورد نیاز: ذغال فعال_ ارلن_بالن_کاغذ صافی_قیف_استیک اسید_فنول فتالئین

روش کار: به مقدار ۱ gr ذغال فعال را در ۶ ارلن میریزیم مقدار ۴/۵ gr استیک اسید را با آب رقیق میکنیم تا به حجم ۵۰۰ ml برسد این مقادیر را با توجه به جدول در ۶ بالن تقسیم میکنیم و سپس بعد از گذشت ۴۰ دقیقه سود ۰/۲ سدیم هیدروکسید را که با ۱۲۵ میلی لیتر اب رقیق شده در بورت میریزیم تا در مرحله جداسازی از ان استفاده کنیم سپس کاغذ صافی را با محلول اسید خیس میکنیم و در قیف قرار میدهیم و محلول ذغال فعال را اضافه میکنیم تا صاف بشوند در نهایت ۱۰ml از محلول رقیق شده را با دو قطره فنول فتالئین مخلوط میکنیم و زیر بورت قرار میدهیم تا با اضافه شدن سود و هم زدن مداوم تغییر رنگ را مشاهده کنیم.

آزمایش شماره ۵:تعیین وزن مولکولی پلیمرها به روش گرانروی سنجی محلول های رقیق

آزمایش شماره۴: جذب سطحی استیک اسید بر روی ذغال

آزمایش شماره ۳: محاسبه ی گرمای انحلال اسید بنزوئیک

جذب ,اسید ,های ,استیک ,میکنیم ,سطحی ,استیک اسید ,جذب سطحی ,را با ,ذغال فعال ,میکنیم و

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها